Programma dinsdag 16 november

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van jouw keuze.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 workshops tijdens de Medewerker Centraal Week

online Workshop

2xfit: lekker slapen en voldoende ontspannen

8.30 - 9.00 uur

Tellen de uren slaap vóór 0.00 uur dubbel? Helpt een powernap? Kan ik een tekort aan nachtrust inhalen? Hoe zorg ik ervoor dat ik ontspannen in slaap val? Deze en meer onderwerpen worden in deze Kort en Krachtig (KEK) sessie behandeld waarbij je inzicht en tips krijgt hoe je kwalitatief goed kunt slapen en uitgerust de dag kan beginnen.

workshopleider: Jeroen van Vilsteren

online Workshop

heb je even tijd voor de toekomst?

9.30 - 11.30 uur

In deze laagdrempelige workshop maken we gebruik van de Koerskaart ‘Duurzame Inzetbaarheid’. Je wordt uitgenodigd om aan de hand van prikkelende vragen met elkaar in gesprek te gaan over talenten, rollen, uitdagingen en wensen voor de toekomst. Dat alles binnen de context van de huidige (maatschappelijke ) ontwikkelingen. Het is een ideale manier om jouw loopbaan te bespiegelen en te vertalen naar de eerste concrete stappen die je wilt zetten.

  

workshopleider:
Elsbeth Thijsen

online Workshop

Gelukkig werken

11.00-12.30 uur

Als je gelukkig werkt, dan heb je het gevoel dat je iets doet wat de moeite waard is. Je verschuift de balans naar de positieve kant. Maar ook bij gelukkig werken heb je soms negatieve gevoelens nodig. Bijvoorbeeld om jou een signaal te geven wanneer iets dreigt mis te gaan.

Deze workshop helpt je om meer plezier, voldoening en zingeving te ervaren in je werk. De workshop is persoonlijk en gaat uit van het versterken van je eigen leiderschap. We gaan aan de slag met een praktische tool om zelf invloed uit te oefenen op de mate van plezier, voldoening en zingeving. Ook krijg je kennis over de factoren die van belang zijn voor werkgeluk. De training is nuchter, praktisch en inspirerend.

Na deze workshop:

✓ weet jij wat gelukkig werken voor jou kan betekenen;

✓ heb je ervaren hoe de verschillende elementen van invloed kunnen zijn op jouw werkgeluk;

✓ kun je aan de slag met de tips om je eigen werkgeluk te vergroten;

✓ ben jij in beweging, want geluk leidt naar succes.

workshopleiders:
Jolanda Schilt-Francke en
Annelies Hulsebosch

webinar

Creëren van een fitte (thuis)werkplek vanuit het nieuwe werken

11.00-12.00 uur

Het nieuwe hybride werken brengt ons voordelen en nadelen. Welke invloed heeft het hybride werken op onze gezondheid? Hoe kunnen we onze werkplek zo inrichten dat je gestimuleerd wordt de gezondere keuzes te maken?

Onderwerpen die aan bod komen: vervaging van privé en werk,  planningen, keukenstoel of een bureaustoel, omgaan met sociale disconnetie.

Tijdens de online masterclass ontvang je tips en inzichten om jouw werkplek zo in te richten dat het je verleidt gezondere keuzes te maken. 

workshopleider:
Phileas.fit

hoe staat het met jouw duurzame inzetbaarheid? Test jezelf en ga in gesprek!

13.00 - 16.45 uur

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw duurzame inzetbaarheid. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door deze vragenlijst krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans.

Aan het einde van de test vind je een overzicht met belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Heb je interesse? Meld je dan aan! De test ontvang je per mail en duurt gemiddeld 20 minuten. De rapportage is na afronding direct in te zien. Ook ontvang je te zijner tijd een mail met een link naar Teams voor een loopbaangesprek waarin de test en andere vragen besproken kunnen worden.

loopbaanadviseur:
Cili Even

Webinar

zelfleiderschap: je eigen koers durven varen

13.30 - 14.30 uur

Als je werkt in de zorg ben je voortdurend bezig met het zorgen voor anderen. En dat gaat niet alleen over cliënten, maar vaak ook nog over collega’s met wie je samenwerkt. De meeste zorgprofessionals werken in een team en teamleden hebben elkaar nodig. Maar juist in deze dynamiek kan je jouw persoonlijke behoeftes en wensen gemakkelijk uit het oog verliezen. Voor je het weet heb je weer een dienst van iemand overgenomen of doe je een toezegging waar je eigenlijk geen zin in hebt.

Kiezen voor jezelf kan best spannend zijn. Loslaten wat iedereen van jou vindt, of wat jij van al die anderen vindt. Durven te vertrouwen op wat jij zelf kan en vervolgens je eigen weg gaan bewandelen.

In dit webinar neemt Pauline van Dorssen je mee in het gedachtegoed van zelfleiderschap. Zij deed in de afgelopen jaren promotieonderzoek naar de kansen en uitdagingen van zelfleiderschap bij zorgprofessionals. Ze ontdekte dat bepaalde strategieën heel fijn zijn om aan te leren, want zo creëer je meer werkplezier en energie voor jezelf.

Wil je hier meer over weten en meteen ook voor jezelf een stapje maken in het ontwikkelen van zelfleiderschap? Doe dan mee met dit webinar.

workshopleider:
Pauline van Dorssen

interactieve lezing

de tempel van mentaal welzijn

14.00 - 14.45 uur

Wat zijn nou de knoppen waar je aan kunt draaien om mentaal fit te worden en te blijven? Hoe kun je invloed uitoefenen op je eigen mentale welzijn? In deze werkplezierboost maak je kennis met, de door ‘banana tree’ontwikkelde, ‘tempel van mentaal welzijn’. Een model waarin de diverse elementen naar voren komen die invloed hebben op je mentale gesteldheid. Je leert de verschillende elementen kennen en leert ze vertalen naar minimaal één concrete actie waar je de werkplezierboost mee verlaat.

workshopleider:
Ferry de Wit

webinar

'Van werkdruk naar werkgeluk!'

19.30 - 20.30 uur

Tijdgebrek en werkdruk kunnen ten koste gaan van creativiteit en werkgeluk. Maar wanneer is de druk té hoog? En wat is eigenlijk werkgeluk? Dit webinar geeft je inzicht in het verschil tussen spanning (stress) en ontspanning (flow), en geeft je tips om hier op een goede manier mee om te gaan. Een praktische aanpak!

Je wordt je bewust van de momenten van te veel spanning of stress en je krijgt zicht op de keuzemogelijkheden die er zijn om hier tijdig wat aan te doen. Je krijgt daarbij inzicht, handvatten, ervaring en inspiratie om direct een start te maken met de juiste balans tussen werkdruk en werkgeluk, zowel thuis als op het werk. In de werkvormen is aandacht voor jouw eigen keuzemogelijkheden hierin en het belang van samenwerken. Maar ook hoe je een goede balans tussen werk en privé bespreekbaar kunt maken.

Programma

 • Analyse van werkstress. Is het nog werkdruk of is het stress?
 • Ontspanningsoefeningen om de batterij op te laden en werkgeluk te verhogen
 • Hoe houden we het werk leuk? Wat zijn energiegevers en wat zijn energievreters?
 • Persoonlijk plan voor (werk)geluk: hoe blijf ik relaxed op het werk?

Resultaat

Handvatten, ervaring en inspiratie om een plan op te stellen voor een betere balans tussen privé en werk en hoe je dit bespreekbaar kunt maken.

  

workshopleider:
John Matthijs

online Workshop

Waarderend reflecteren

19.30 - 21.30 uur

Herkenbaar?

 • Je leidt een druk bestaan
 • Je zorgt niet alleen op je werk, maar ook thuis
 • Je piekert regelmatig
 • Je kunt je problemen wel benoemen, maar niet altijd oplossen

Over waarderend reflecteren

Juist omdat jij zorgt voor anderen, is het belangrijk om voor jezelf te zorgen. Deze workshop is speciaal voor jou als je zoveel zorgt, dat je jezelf vergeet, het gevoel krijgt dat je vaak geleefd wordt en vaker piekert dan je lief is. Wij leren je om op een meer waarderende wijze zelf te reflecteren en stappen te zetten. Je kunt dit  zelf doen, maar ook met een collega of een vriendin. Ervaar direct het effect van waarderende reflecties en laat je inspireren om jouw persoonlijke groei positief en energie genererend vorm te geven.  

Inhoud programma | inzicht in

 • Wat waarderend ontwikkelen is
 • Wat het nut is van waarderend reflecteren
 • Hoe je zelf waarderend reflecteert
 • Hoe waarderend reflectie past binnen een waarderende persoonlijke groeicyclus
 • Hoe je vanuit deze waarderende groeicyclus en groeimethode zelf een eerste stap kunt zetten en jezelf kunt versterken

Ervaringen van cursisten

1 2 en 3 Nicole Vening Project Ik

workshopleider:
Nicole Vening