Programma dinsdag 15 november

Hieronder vind je het volledige programma van dinsdag 15 november.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 activiteiten tijdens de Medewerker Centraal Week.

online Workshop

Passie, plezier & energie: Trots op mij!

9.00 - 11.00 uur

Ervaar bewust wat een positieve blik en de focus op jouw kwaliteiten je kan opleveren! Voel je je op dit moment futloos, dan kunnen we veel tijd en aandacht besteden aan hoe dit komt. Maar vaak blijkt het lastig om dit te veranderen.

Veel beter is het om te kijken hoe jij positieve patronen en jouw sterke punten (kwaliteiten waar je energie van krijgt) beter voor jezelf kunt inzetten. Grote kans dat door op een positieve manier naar jezelf te kijken, je ook anders gaat handelen.

Herken jij jezelf in het volgende?

 • Vind jij het fijn het anderen naar de zin te maken?
 • Zie jij jezelf als een echte verzorger?
 • Zijn veel mensen afhankelijk van jouw zorg?
 • Voel je je soms ook moe en uitgeput?
 • Heb je af en toe stiekem ook het gevoel dat je meer leider van je leven zou willen zijn?

In deze workshop leer je

 • Je meer bewust te zijn van je kwaliteiten
 • Wat het je oplevert om deze kwaliteiten meer in te zetten
 • Hoe jouw persoonlijke kracht hieruit voortkomt
 • Wat je nodig hebt om ook echt in je kracht te staan
 • Hoe een positieve blik op jezelf het verschil kan maken in je leven
 • Wat je hier de dag na de workshop al mee kan doen, op de werkvloer en thuis!

Ervaar bewust wat een positieve blik en de focus op jouw kwaliteiten je kan opleveren!

Aan deze online workshop kunnen maximaal 20 personen deelnemen

Workshopleider: Nicole Vening

Nicole werkt al meer dan 12 jaar als zelfstandig waarderend leiderschap & organisatie consultant/coach voor organisaties die gaan voor positieve transformaties en echt geven om medewerker welzijn. Met Project IK helpt ze zorgorganisaties bij het ontwikkelen van positief leiderschap op de werkvloer voor meer betrokkenheid & welzijn & prestaties en minder verzuim & verloop.

Online test & loopbaangesprek

Test jezelf en ga in gesprek!

9.00 - 12.45 uur en 14.30 - 16.15 uur

Hoe staat het met jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid? Ga hier 45 minuten over in gesprek met een loopbaanadviseur. 

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test inclusief gesprek aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid. Uitslagen en vragen bespreek je tijdens het online gesprek met een onafhankelijk loopbaanadviseur. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid
Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door de uitslag van de vragenlijst te bespreken met een loopbaanadviseur, krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans. Er is ook ruimte om te kijken naar belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor ‘Test jezelf en ga in gesprek’ tijdens de Medewerker Centraal Week (MCW).
Je kunt het gesprek over jouw duurzame inzetbaarheid ook buiten de MCW plannen! Aanmelden kan via www.sterkinjewerk.nl. Na aanmelding word je gebeld voor een afspraak, geef hierbij aan dat je via de MCW komt.

Loopbaanadviseurs: Ditsy Bergman (ochtend) en Haike Nillesen (middag)

Ditsy werkt als loopbaanadviseur bij WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect en is daarnaast actief als zzp’er, waarbij ze mensen helpt op weg naar een gezondere leefstijl. Door tijdens de Medewerker Centraal Week met elkaar in gesprek te gaan, kan ze jou nieuwe inzichten en actiepunten meegeven die bijdragen aan jouw werkplezier en -geluk.

Haike werkt als (loopbaan)coach, bedrijfsmaatschappelijk werker en trainer. Haar missie is om anderen door haar begeleiding letterlijk of figuurlijk in beweging te brengen.

wEBINAR

VITAAL VERBINDEN, SAMEN KOM JE VERDER

9.30 - 11.00 uur

Verbinding; één van de belangrijkste energiebronnen van werkend Nederland. Wat is er nodig om je echt verbonden te voelen? Is samenwerken genoeg? Daar kom je achter door het thema verbinding op verschillende manieren te bekijken. Welke concrete kansen zijn er om jouw gevoel van verbinding én de verbondenheid van jouw team een boost te geven? Op een interactieve manier geven we inzichten en tips én zetten we je aan het denken. Doe je mee?

De afgelopen periode was de verbondenheid soms wat verder te zoeken. Fysiek bij elkaar komen werd beperkt, veel gesprekken werden gedomineerd door één onderwerp en alle zeilen werden bijgezet om het werk draaiende te houden. Misschien was er minder ruimte voor echte aandacht en waardering voor elkaar? In deze workshop gaan we op zoek naar de menselijke behoefte aan verbinding en kijken we hoe je dit in je (werk)dag kunt verwerken, zowel individueel, in je team als thuis. Met concrete werkvormen en tips ga je aan de slag en tussendoor hebben we een toepasselijk beweegmomentje.

Programma

 • Wat is verbinding voor jou?
 • Wat weten we ervan?
 • Wat kun jij doen?

Resultaat
Inzicht in jouw behoefte aan verbinding, de kansen om dit te stimuleren en een eerste stapje richting meer aandacht, waardering en verbondenheid.

Aan dit webinar kunnen maximaal 100 personen deelnemen

Spreker: Jobjan Blonk

Jobjan is van oorsprong bewegingswetenschapper en inmiddels 6 jaar actief bij Bewegen Werkt als vitaliteitscoach en trainer. Hij is altijd op zoek naar kansen om mensen op een passende en duurzame manier stapjes te laten zetten richting meer vitaliteit.

fysieke Workshop

ik heb de regie!

10.00 - 13.00 uur

Eigen regie nemen is belangrijk om duurzaam inzetbaar te blijven. Eigen regie vergroot namelijk je eigenaarschap, betrokkenheid en plezier in het werk!

Tijdens de workshop ga je kijken naar datgene waar jij invloed op hebt, bespreken we jouw eigen situatie en krijg je handvatten hoe jij meer regie kunt nemen in je werk. Na afloop ga je naar huis met jouw persoonlijke doel en plan om zelf meer regie te nemen.

Locatie: Atlant Woonzorgcentrum Berghorst, Gijsbrechtgaarde 30, 7329 CB in Apeldoorn

Aan deze workshop kunnen maximaal 10 personen deelnemen

Deze workshop is geannuleerd vanwege te weinig deelnemers.

Workshopleiders: Stéphanie Kok en Margaretha la Crois

Stéphanie heeft tijdens haar studie Toegepaste Psychologie in 2021 de workshop ‘Ik heb de regie!’ ontwikkeld voor zorgmedewerkers als onderdeel van haar scriptieonderzoek. Daarna is ze als loopbaanadviseur werkzaam geweest bij Atlant. Sinds september doet Stéphanie de premaster Youth Studies aan de Universiteit Utrecht. Deze studie richt zich op het onderzoeken en de preventie van problematiek waar jongeren mee te maken kunnen krijgen om zo het welzijn te verbeteren. 

Margaretha is sinds 2015 loopbaanadviseur bij Atlant. Haar passie is om medewerkers te versterken door ze in contact te brengen met hun unieke talenten en hun loopbaanwensen te helpen realiseren. Zo kan een ieder op zijn eigen manier het verschil maken. Naast loopbaanadvies heeft Margaretha ervaring als HR-adviseur en het trainen van medewerkers.

ONLINE INSPIRATIESESSIE

Mindfulness ademcoaching

11.00 - 12.30 uur

Jouw adem is de graadmeter van hoe jij elke dag je dag start en je de dag beleeft. Waar zit jouw adem en zet jij deze goed in?

Je bent aan het werk en merkt op dat je geest afdwaalt naar allemaal andere gedachten dan waar je mee bezig bent. Je gedachten gaan bijvoorbeeld over wat er thuis gebeurt of wat je net tegen je collega zei. Tijdens deze gedachten bestaat het nú niet meer; je bent bezig met het verleden of de toekomst.

Deze online inspiratiesessie geeft jou een kleine impressie van hoe je de adem kunt inzetten en jij in het nu kunt blijven. Door middel van mindfulness en adem krijg je een kleine impressie hoe jij in je lijf zit en beweegt. Belangrijk is dat deze sessie niet gaat om het eindresultaat, maar om de reis. Tijdens deze reis/sessie word je uitgedaagd om in jezelf te keren en op zoek te gaan naar de juiste tools die voor jou werken.

Draag iets wat comfortabel zit, zorg dat je in een rustige ruimte bent en laat je verassen (door jezelf).

Aan deze inspiratiesessie kunnen maximaal 26 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Sessieleider: Annelies Hulsebosch

Annelies is een bruggenbouwer, rebels en rustig tegelijk en al meer dan 10 jaar werkzaam als loopbaancoach. In de loop der jaren is Annelies zich steeds meer gaan verdiepen in wat mensen drijft en hoe zij gelukkig zijn of worden in hun werk. Werkgeluk,balans en zelfontwikkeling zijn de belangrijkste drijfveren voor werkplezier. Het motiveert haar om mensen daar inzichten in te geven, zodat zij zich gelukkig voelen. 

fysieke Workshop

OMDENKEN

13.30 - 16.30 uur

Omdenken is anders tegen een probleem aan gaan kijken. Bij omdenken gaat het om het zien van kansen.

Omdenken kan je gebruiken bij beren op de weg, als het glas voor jou altijd half leeg is of als je simpelweg wat positiever in het leven wilt staan. In plaats van problemen uit de weg te gaan of te zien als iets negatiefs, vorm je ze om tot een uitdaging. En uitdagingen zijn leuk!

Locatie: TriviumMeulenbeltZorg Het Meulenbelt, Vriezenveenseweg 176, 7602 PV in Almelo 

Aan deze workshop kunnen maximaal 15 personen deelnemen

Workshopleider: Mark Haarman

Mark is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij werkt 20 jaar in de zorg waar hij vanuit verschillende vakgebieden veel heeft geleerd. De laatste 4 jaar is hij opleidingsfunctionaris binnen TriviumMeulenbeltZorg.

online workshop

Werk en mantelzorg

15.00 - 16.30 uur

Zorg jij in je vrije tijd voor een ziek of hulpbehoevend familielid, vriend of buur? Dan is deze workshop interessant voor jou! Ook als je weet dat je binnenkort met het zorgen voor iemand uit je naaste omgeving te maken krijgt. Als je werk en mantelzorg combineert, is dat een behoorlijke uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je jouw balans serieus neemt? Dat je het volhoudt en met plezier blijft werken?

In deze interactieve online workshop staan we stil bij wat het betekent om mantelzorger te zijn en hoe je zelf kan werken aan je eigen balans. Wat je kan doen om dat te verbeteren.

Aan het eind van de workshop weet je:

 • Wanneer je mantelzorger bent
 • Waarom het zo belangrijk is om jouw balans serieus te nemen
 • Welke drie aandachtspunten jou daarbij helpen
 • Wat je zelf kan doen aan de balans belasting-belastbaarheid
 • Welke mogelijkheden er op het werk zijn als je werk en mantelzorg combineert

Na afloop krijg je een digitale hand-out met diverse links naar websites voor praktische informatie. Ben je erbij?

Aan deze workshop kunnen maximaal 14 personen deelnemen

Workshopleider: Anjo Pluijmers

Anjo van WerkZorgBalans is deskundige op het gebied van werk en mantelzorg. Zij helpt organisaties en medewerkers om werk en mantelzorg op een goede manier te combineren.

Online workshop

nooit meer te druk

15.00 - 17.00 uur

Leer keuzes te maken die je helpen naar een ‘gezonde drukte’ en een gelukkiger leven. Druk zijn is volgens Tony Crabbe, schrijver van het boek “Nooit meer te druk” enerzijds een manier om ons succes te meten. Heb je het druk, dan ben je gewenst, geliefd en heb je het goed voor elkaar! Maar vaak levert druk zijn ook veel negatieve zaken op: je voelt je vaak schuldig, kan nooit helemaal genieten van wat je doet en ten slotte voel je je vaak ook leeg.

Herken jij jezelf in het volgende?

 • Leid je een druk bestaan thuis & op het werk?
 • Ben je alsmaar bezig? Kun je moeilijk hiermee stoppen?
 • Voel je je soms opgejaagd en heb je een kort lontje?
 • Of ben je over emotioneel op onhandige momenten?
 • Voel je je vaak echt moe en soms ook wat down?

Deze workshop is speciaal voor jou als je je leven zo druk plant, dat je er last van krijgt, je vaak het gevoel hebt dat je geleefd wordt en minder van je leven en de dingen die je doet kunt genieten. Wij leren je om stil te staan bij jouw eigen mechanismes en overtuigingen hierin, waardoor je bewust kunt kiezen voor een meer gezondere drukte. Na afloop heb je minimaal twee concrete voornemens voor meer gezonde drukte en een gelukkiger leven.

In deze workshop leer je

 • Wat gezonde drukte is en dat jouw keuzes hierbij leidend zijn
 • Hoe je bewust voor gezonde drukte kunt kiezen en wat je daarvoor moet doen & laten
 • Wat er met je gebeurt als je jezelf hierin vergeet
 • Wat het je oplevert als je er wel voor kiest
 • Hoe een positieve blik op jezelf het verschil kan maken in je leven
 • Welke eerste stap je kunt zetten in jouw weg naar gezonde drukte

Leer keuzes te maken die je helpen naar een gezonde drukte en een gelukkiger leven!

Aan deze online workshop kunnen maximaal 20 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleider: Nicole Vening

Nicole werkt al meer dan 12 jaar als zelfstandig waarderend leiderschap & organisatie consultant/coach voor organisaties die gaan voor positieve transformaties en echt geven om medewerker welzijn. Met Project IK helpt ze zorgorganisaties bij het ontwikkelen van positief leiderschap op de werkvloer voor meer betrokkenheid & welzijn & prestaties en minder verzuim & verloop.

online workshop

veerkracht!

19.30 - 21.30 uur

Juist omdat jij zo veel voor anderen zorgt, is het ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt! In deze workshop leer je op een andere manier naar jezelf en naar het vergroten van jouw veerkracht aan de hand van de wetenschappelijke Sterke Punten Test (Strengthscope) te kijken.

Sterke punten zijn kwaliteiten waar je energie van krijgt. Hierdoor kun je sneller & lichter veranderen, dan wanneer wordt gekeken naar wat er nu niet goed gaat en hoe dit komt.

Herken jij jezelf in het volgende?

 • Zie jij jezelf als een echte verzorger?
 • Zijn veel mensen afhankelijk van jouw zorg?
 • Voel je je soms ook moe en uitgeput?
 • Vind je het lastig om te herstellen na een periode van inspanning?

In deze workshop leer je

 • Hoe je je meer bewust wordt van je persoonlijke kracht en veerkracht
 • Hoe veerkracht je kan helpen bij tegenslag
 • Waaruit je veerkracht kunt putten
 • Hoe jouw sterke punten je hierbij helpen
 • Welk verschil een positieve blik hierbij kan maken
 • Welke andere voorwaarden hiervoor belangrijk zijn
 • Wat je hiermee direct na de workshop kunt doen!

Ontdek wat jouw sterke punten zijn en hoe je ze kunt inzetten om jouw veerkracht te vergroten!

Aan deze online workshop kunnen maximaal 20 personen deelnemen

Workshopleider: Nicole Vening

Nicole werkt al meer dan 12 jaar als zelfstandig waarderend leiderschap & organisatie consultant/coach voor organisaties die gaan voor positieve transformaties en echt geven om medewerker welzijn. Met Project IK helpt ze zorgorganisaties bij het ontwikkelen van positief leiderschap op de werkvloer voor meer betrokkenheid & welzijn & prestaties en minder verzuim & verloop.