Programma donderdag 17 november

Hieronder vind je het volledige programma van donderdag 17 november.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 activiteiten tijdens de Medewerker Centraal Week.

online workshop

Sleutelen aan je werk

9.00 - 11.00 uur

Met meer plezier en energie naar je werk gaan. Dit kun je onder andere bereiken door je functie anders vorm te geven, zodat het werk beter aansluit op jouw persoonlijke behoeften en je talenten. Dat kan met “job crafting” of te wel sleutelen.

Jobcraften heeft als uitgangspunt dat iedereen, tot op zekere hoogte, invloed heeft op de inhoud van zijn of haar werk. Dit door te:

  • Sleutelen, zodat je baan je energie blijft geven.
  • Sleutelen, zodat je baan aansluit bij wat je goed kunt.
  • Sleutelen, zodat je jezelf ook blijft ontwikkelen.

In deze workshop leer je hoe je kunt sleutelen. Je kunt, zonder van werkgever te wisselen, toch een baan ‘bereiken’ die beter bij je past. Met jobcrafting kun je je werkplezier vergroten en je werk weer gezond, betekenisvol en plezierig maken. Kortom: Iedereen kan sleutelen, zodat je duurzaam inzetbaar bent en blijft.

Na deze workshop heb je inzicht in waar jij in wilt sleutelen en je hebt een persoonlijk schema gemaakt hoe jij dit kunt bereiken!

Aan deze online workshop kunnen maximaal 15 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleider: Anne Engelbertink

Anne is al jaren werkzaam in het vakgebied loopbaan, mobiliteit en ontwikkeling. Sinds 2022 doet ze dit als zelfstandige onder de naam Anne Engelbertink Loopbaancoaching & Advies. Het samen met mensen ontdekken van hun wensen en behoeften en het vertrouwen op het zetten van stappen om zelf (weer) regie te kunnen nemen, geeft haar veel energie. Ze houdt zich op het gebied van trainingen en workshops veel bezig met preventie, want soms kan het een wereld van verschil maken als we net iets eerder ‘sleutelen aan ons werk’ of het juiste gesprek voeren. 

Online test & loopbaangesprek

Test jezelf en ga in gesprek!

9.00 - 12.45 uur en 13.00 - 16.45 uur

Hoe staat het met jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid? Ga hier 45 minuten over in gesprek met een loopbaanadviseur. 

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test inclusief gesprek aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid. Uitslagen en vragen bespreek je tijdens het online gesprek met een onafhankelijk loopbaanadviseur. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid
Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door de uitslag van de vragenlijst te bespreken met een loopbaanadviseur, krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans. Er is ook ruimte om te kijken naar belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor ‘Test jezelf en ga in gesprek’ tijdens de Medewerker Centraal Week (MCW).
Je kunt het gesprek over jouw duurzame inzetbaarheid ook buiten de MCW plannen! Aanmelden kan via www.sterkinjewerk.nl. Na aanmelding word je gebeld voor een afspraak, geef hierbij aan dat je via de MCW komt.

Loopbaanadviseurs: Harriëtte Baas (ochtend) en Cili Even (middag)

Harriëtte werkt als loopbaanadviseur bij WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect met als doel mensen weer in hun kracht te zetten. Ze vindt het belangrijk om het goede gesprek aan te gaan met de ander en te onderzoeken hoe hij/zij fit in het werk kan blijven.

Cili werkt als loopbaanadviseur bij WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect. Ze levert graag een bijdrage aan jouw (werk)geluk en duurzame inzetbaarheid door analyse en inzicht. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag.

online workshop

Hooggevoelig en werken in de zorg

11.00 - 12.30 uur

Veel zorgmedewerkers zijn hoogsensitief. Een absoluut talent, maar dit kan ook als last ervaren worden wanneer je niet de juiste tools en handvatten hebt om hiermee om te gaan.

Tijdens deze online workshop kijken we naar de karaktereigenschappen die horen bij hoogsensitiviteit, hoe dit zich verhoudt tot werk en krijg je tips en handvatten om je sensitieve eigenschappen om te bouwen tot kracht in de werkomgeving.

Aan deze online workshop kunnen maximaal 36 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleider: Martine de Troije

Martine is opgeleid als coach met als expertise hooggevoeligheid. Naast haar werk als Sterk in je werk coach bij Flever is zij vooral ook HSP (Highly Sensitive Person) ervaringsdeskundige.

webinar

Vergroot je Werkgeluk

13.30 - 14.15 uur

Iedereen wil graag gelukkig zijn in het werk. Want als je lekker in je vel zit, gaat alles makkelijker en ga je fluitend aan de slag. Wist je dat werkgeluk voor een groot deel beïnvloedbaar is?

Tijdens dit praktische webinar komen de volgende zaken aan bod:

  • Wat is werkgeluk?
  • Wat maakt jou werkgelukkig?
  • Hoe kun je werkgeluk vergroten?

Aan dit webinar kunnen maximaal 25 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Spreker: Ingrid Brandt

Ingrid is al 15 jaar werkzaam in de VVT, de laatste jaren steeds meer op het gebied van inzetbaarheid en het beïnvloeden van verzuim. Hoe houd je je medewerkers inzetbaar en aan welke knoppen kan je daarbij draaien?

Online introductieworkshop

Werk en de overgang

14.00 - 15.30 uur en 19.30 - 21.00 uur

Breinmist, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, opvliegers, slaapproblemen.

Deze online introductieworkshop Werk en de overgang is bedoeld voor jou als je meer wilt weten over de overgang en wat daar allemaal bij komt kijken. We gaan vooral ook in op wat de invloed is van de overgang op het werk en hoe je hier op een goede manier mee kunt omgaan. En natuurlijk ook op je leven buiten het werk.

Misschien weet je niet zeker of je in de overgang bent, maar je bent 40+ en merkt wel dat er iets veranderd is. Feit is dat veel vrouwen niet weten dat ze in de overgang zijn. En ben je jonger of ben je een man en werk je met vrouwen rond de 40, ook dan nodigen we je van harte uit om online aan te schuiven. Laten we met elkaar het taboe doorbreken en de ongemakkelijkheid trotseren om de overgang een onderwerp te laten zijn waarover gesproken mag worden.

Waarom zou je deelnemen?
Omdat we merken dat veel vrouwen zich alleen voelen in deze fase. Veel vrouwen weten te weinig over de overgang. Sommige vrouwen zijn onnodig ongerust. Door je te laten informeren en erover te praten, gaan vrouwen van alles herkennen en merken ze dat de overgang eigenlijk heel gewoon is.

De overgang is een bijzondere levensfase en geen ziekte, maar de klachten die hiermee gepaard gaan, kunnen wel impact hebben op het functioneren. Weten wat de overgang is en welke klachten hier wel en niet bij horen is voor velen een eyeopener. We horen vrouwen na afloop vaak zeggen: “Dit had ik veel eerder willen weten. Ik ben gelukkig niet gek, maar gewoon in de overgang.”

Aan beide workshops kunnen maximaal 8 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleiders: Miranda Domburg en Marieke Schurink

Miranda en Marieke zijn oprichters van Menokracht en hebben al vele jaren ervaring met het voeren van gesprekken, begeleiden van sessies en met de onderwerpen overgang en inzetbaarheid, zowel met de vrouwen zelf als met leidinggevenden, HR- en verzuimprofessionals. Daarnaast begeleiden Miranda en Marieke professionals die de overgang een plek willen geven in hun eigen werk en vakgebied.

webinar

Hoe word en blijf je vitaal?

16.00 - 17.00 uur

Vitaliteit gaat over levenskracht. ‘Vita’ betekent leven. Hoe sta jij eigenlijk in het leven? Waar krijg je energie van, wat kost je energie? En wat kun je zelf doen om je mentaal en lichamelijk goed te voelen?

Om je vitaliteit te versterken en je (nog beter) weerbaar te maken, kijken we naar op welke dingen je zelf invloed hebt en hoe je die kunt aanpakken. Juist bij tegenslagen en moeilijke omstandigheden, zoals de afgelopen tijd, leer je je eigen (veer)kracht kennen en waartoe je in staat bent onder druk. In dit webinar neemt Esmee Verhagen je met veel energie actief mee, zodat je zelf aan de slag kunt met je vitaliteit!

Aan dit webinar kunnen maximaal 14 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Spreker: Esmee Verhagen

Esmee is psycholoog NIP, ACT en stress & burn-out coach bij HR-adviesbureau Dijk & Van Emmerik. Bij de begeleiding van haar cliënten vindt ze het mooi om inzicht op te doen in wat zij nodig hebben om lekker in hun vel en werk te zitten en daar ook naar te handelen. Met dit webinar hoopt ze bij te kunnen dragen aan, dat jij, als zorg- of welzijnsmedewerker ook voor jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid zorgt, zodat je in staat blijft goed voor anderen te zorgen.

fysieke Training

Zingeving

16.00 - 19.30 uur

Zingeving is de meest gezondmakende kracht (volgens Machteld Huber) en heeft daarmee een belangrijke invloed op je mentale fitheid.

Je herkent het vast wel, dat je een gesprek voerde met een patiënt, waardoor je anders naar je werk bent gaan kijken. Zo’n soort gesprek waarin een patiënt aandacht vraagt voor een diepere laag van het leven. Dan komen er vaak veel vragen los. Wat betekent zingeving voor mij als zorgmedewerker? Wat betekent zingeving voor mij in mijn werk? Hoe kan ik collega’s en patiënten hierin ondersteunen? 

In Vogellanden (en in de zorg) hebben revalidanten vaak te maken met grote veranderingen in hun leven. Veranderingen die kunnen leiden tot vragen als: waarom overkomt mij dit? Wat is de bedoeling van dit ziek zijn? Waar haal ik de kracht vandaan om door te zetten? Hoe vind ik nieuwe zin in mijn leven? Hoe kan ik nog van betekenis zijn voor anderen?

Om nog beter aan te kunnen sluiten op deze vragen, heeft Vogellanden een training ontwikkeld voor medewerkers in de zorg om bij te dragen aan hun mentale fitheid. De training is opgenomen in het ontwikkelprogramma en delen we tijdens de Medewerker Centraal Weken graag met andere collega’s in de zorg.

Resultaat training
Je ontdekt hoe het thema zingeving voor jou bij kan dragen aan je mentale weerbaarheid en hoe je meer aandacht kunt geven aan dit thema in de dagelijkse praktijk. Onderwerpen die tijdens deze training aan de orde komen, zijn:

  • Wat kun je verstaan onder het begrip ‘zingeving’?
  • Hoe staat het met je eigen zingeving?
  • Wat zijn belangrijke waarden in je eigen leven?
  • In hoeverre sta je daarmee nog in verbinding?
  • Hoe ga je het gesprek hierover aan met je collega’s en patiënten, wat kan daar helpend in zijn?
  • Weet je nog waarom je ooit dit werk bent gaan doen?

Deze en andere vragen komen aan de orde in deze waardevolle interne training. Voor een maaltijd tijdens de training wordt gezorgd. 

Locatie: Vogellanden, Hyacinthstraat 66a, 8013 XZ in Zwolle

Aan deze training kunnen maximaal 15 personen deelnemen

Trainers: Harmpke ten Klooster en Anneke van der Velde

Harmpke werkt als leefstijlcoach/trainer en verpleegkundige bij Vogellanden. Anneke werkt als geestelijk verzorger bij Vogellanden.