Programma donderdag 18 november

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van jouw keuze.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 workshops tijdens de Medewerker Centraal Week.

online Workshop

2xfit: fit in je loopbaan

8.30 - 9.00 uur

Het mooiste is als je werk doet waar je op je talenten wordt bevraagd én waar je energie van krijgt. Maar wat zijn voor jou belangrijke waardes in je werk? Wat is voor jou een goede werkomgeving? Komen deze waardes aan bod in je huidige functie? Deze en meer onderwerpen worden in deze Kort en Krachtig (KEK) sessie behandeld waarbij je inzicht krijgt in hoe jouw energie over je werk is verdeeld.

workshopleider:
Tanja van den Brandhof

online Workshop

Mindfulness: hoe goed zorg jij eigenlijk voor jezelf?

10.00 - 10.45 uur

Doordat we zo druk zijn met de zorg voor anderen, vergeten we onszelf vaak. Kennelijk vinden we dat minder belangrijk. Op den duur kan dat gaan opbreken, je kent vast voorbeelden van mensen met een burn-out. Zet jezelf eens op 1, geef jezelf eens aandacht! In deze workshop gaan we oefenen hoe je tijdens een (drukke) werkdag toch even een aantal adempauzes kunt nemen. Daarmee maak je contact met jouw lichaam om zo ruimte te creëren in je hoofd. Oefening baart kunst (en geeft rust).

workshopleider:
Marjanne Ter Heurne

online Workshop

De Gewoonte van Verandering:
keuzes van binnenuit

11.00 - 12.00 uur

Je doet de zoveelste poging om meer te bewegen, gezonder te eten en minder op je mobiel te zitten tijdens werk. Vervolgens baal je als een stekker als het ‘weer niet lukt’.

In ‘The Habit of Change’ neemt mind-set trainer en gedragsexpert Luuk Harmsen van FLOOOOW je met zijn enthousiasme en passie mee in de ‘gewoonte van veranderen’. Slechte gewoontes aan de kant en goede gewoontes erbij, wie wil dat nou niet? Dat het niet lukt om gedrag te veranderen is menselijk. Fijn idee hè? Motivatie is simpel, de mens maakt het lastig.

‘Het brengt me rust, om te weten hoe motivatie en gedragsverandering werkt.’

Luuk geeft je makkelijke, praktische en behapbare kneepjes mee van zijn vak zodat jij geïnspireerd wordt en met een aantal handige tools op zak weer verder kan waar je al mee bezig was want:

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.’   

  • Je wilt (bouwen aan) helpende gewoontes.
  • Je wilt weten hoe je patronen doorbreekt.
  • Je wilt geïnspireerd worden over gedragsverandering.
  • Je wilt praktische tips en tools.
  • Je wilt verstelt staan hoe makkelijk het kan.

workshopleider:
Luuk Harmsen

hoe staat het met jouw duurzame inzetbaarheid? Test jezelf en ga in gesprek!

13.00 - 16.45 uur

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw duurzame inzetbaarheid. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door deze vragenlijst krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans.

Aan het einde van de test vind je een overzicht met belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Heb je interesse? Meld je dan aan! De test ontvang je per mail en duurt gemiddeld 20 minuten. De rapportage is na afronding direct in te zien. Ook ontvang je te zijner tijd een mail met een link naar Teams voor een loopbaangesprek waarin de test en andere vragen besproken kunnen worden.

loopbaanadviseur:
Alja Bonthuis

online Workshop

overgangsperikelen

13.00 - 14.30 uur

Een workshop over de overgang

Is dat dan nodig? Ja, dat is zeker nodig! De overgang is nog steeds, met name op de werkvloer, een taboe. Maar misschien heb je er zelf last van of een van je collega’s? In elk geval is het belangrijk om het bespreekbaar te maken om zo meer begrip te creëren.

Klachten ten gevolge van hormonale veranderingen zoals overgangsklachten komen veel vaker voor dan men zich realiseert. Het gebrek aan kennis (bij vrouwen, (bedrijfs)artsen, werkgevers, etc.), verkeerde diagnostiek en het taboe zorgen ervoor dat deze problematiek onbesproken blijft. Soms kan dit leiden tot (onnodig) verzuim. Dat is jammer, want meestal zijn dit soort situaties door voorlichting, begrip en juiste diagnostiek goed te verhelpen en te voorkomen.

Wist je dat 4 op de 5 vrouwen in de overgang last heeft van symptomen? En wist je dat 30% van het verzuim van de vrouwen in de leeftijdscategorie van de overgang (40 tot 55 jaar) te maken heeft met overgangsklachten? En dit bijvoorbeeld vergelijkbare klachten kan veroorzaken zoals bij depressie, burn-out, stress of chronische vermoeidheid?

Careforwomen zet zich al jaren in om vrouwen en de medische wereld te laten inzien dat het vrouwenlijf een andere benadering nodig heeft dan het mannenlijf.

Bernadette Deterink, Careforwomen specialist (en tevens verpleegkundige bij Roessingh), vertelt jullie graag over dit onderwerp en wat je kunt doen om o.a. je overgangsklachten te verminderen en onder controle te krijgen.

De bijeenkomst is niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen die meer kennis wil opdoen over dit onderwerp!

workshopleider:
Bernadette Deterink

online Workshop

Mentale weerbaarheid

13.00 - 14.00 uur

Lukt het jou om uit je hoofd te komen en te stoppen met piekeren? In deze workshop gaat Esmee Verhagen van HR-adviesbureau Dijk & Van Emmerik aan de slag met hoe je kan omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens die soms opkomen en die jou in de weg kunnen staan. We gaan kijken hoe je uit je hoofd kunt komen en je kunt richten op het hier en nu. Je verlaat de workshop met concrete handvatten en oefeningen in het omgaan met gedachten en gevoelens.

workshopleider:
Esmee Verhagen

online Workshop

De kracht van complimenten

15.00 - 17.00 uur

Herkenbaar?

▪ Je reageert gevoelig voor opbouwende feedback
▪ Je vraagt je af of je wel gewaardeerd wordt
▪ Als iemand je een compliment maakt, vind je dat lastig
▪ Je voelt je onzeker over jouw kwaliteit van werk

Over Waarderend Ontwikkelen

Juist omdat jij zorgt voor anderen, is het belangrijk om voor jezelf te zorgen. Deze workshop is aan te bevelen voor medewerkers van een zorgorganisatie die nieuwsgierig zijn naar het effect dat complimenten op hen, hun collega’s en team/organisatie breed heeft. Complimenten verbinden, laten je competent voelen en geven je een gevoel dat je ertoe doet. Wil jij zien wat je met goede complimenten bij anderen kunt bereiken? En zou jij jezelf soms best wel eens wat zekerder willen voelen? Laat je inspireren om met complimenten aan de slag te gaan, want de kracht van complimenten is ongeëvenaard als het gaat om lerende organisaties en persoonlijke groei. 

Inhoud programma I inzicht in

▪ Wat een compliment is
▪ Hoe complimenten bijdragen aan lerende organisaties
▪ Hoe complimenten meer bijdragen aan groei
▪ Wat het positief complimenten mechanisme is
▪ Waarom je moet stoppen met opbouwende feedback
▪ Hoe je goede complimenten geeft
▪ Hoe je dit met je collega’s kunt oppakken

Ervaringen van cursisten

1 2 en 3 Nicole Vening Project Ik

workshopleider:
Nicole Vening

online Workshop

energie event

18.00 - 20.00 uur

Krijg inzicht in jouw eigen energie en ontvang handvatten om hier invloed op uit te oefenen!

Het doel van deze workshop is om meer veerkracht op te bouwen aan de positieve kant. Dit doe je door jezelf bewust in te spannen en te ontspannen gedurende de dag. Hierdoor word je effectiever en kun je je werk beter aan. Je houdt meer energie over voor de rest van de dag en voor jouw privéleven.

Er wordt gebruik gemaakt van een energie-check (vragenlijst waarvan de uitkomst alleen voor de deelnemer zelf is, maar terugkomt in de bijeenkomst). De energie-check ontvang je een week voor deelname aan het webinar.

workshopleider:
Rens de Boer