Programma maandag 14 november

Hieronder vind je het volledige programma van maandag 14 november.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 activiteiten tijdens de Medewerker Centraal Week.

Online test & loopbaangesprek

Test jezelf en ga in gesprek!

9.00 - 12.45 uur en 14.30 - 16.15 uur

Hoe staat het met jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid? Ga hier 45 minuten over in gesprek met een loopbaanadviseur. 

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test inclusief gesprek aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid. Uitslagen en vragen bespreek je tijdens het online gesprek met een onafhankelijk loopbaanadviseur. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid
Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door de uitslag van de vragenlijst te bespreken met een loopbaanadviseur, krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans. Er is ook ruimte om te kijken naar belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor ‘Test jezelf en ga in gesprek’ tijdens de Medewerker Centraal Week (MCW).
Je kunt het gesprek over jouw duurzame inzetbaarheid ook buiten de MCW plannen! Aanmelden kan via www.sterkinjewerk.nl. Na aanmelding word je gebeld voor een afspraak, geef hierbij aan dat je via de MCW komt.

Loopbaanadviseurs: Alja Bonthuis (ochtend) en Haike Nillesen (middag)

Alja werkt als loopbaanadviseur bij WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect. Zij ondersteunt mensen graag bij het zien en vinden van nieuwe mogelijkheden in hun loopbaan die aansluiten bij hun unieke talent. Haar dag is geslaagd wanneer ze vanuit haar rol bij kan dragen aan het herkennen van dit unieke talent en kan ondersteunen bij meer werkplezier.

Haike werkt als (loopbaan)coach, bedrijfsmaatschappelijk werker en trainer. Haar missie is om anderen door haar begeleiding letterlijk of figuurlijk in beweging te brengen.

online interactieve lezing

Hoe vergroot je jouw geluk als zorgmedewerker?

13.30 - 14.30 uur

Tijdens deze online en interactieve lezing vertaalt geluksprofessor Patrick van Hees wetenschappelijke inzichten over geluk op een laagdrempelige manier naar de praktijk van de zorgmedewerker, zowel op het werk als privé. Deze online lezing is interactief, humoristisch, praktisch toepasbaar en inspirerend.

De combinatie van levenservaring en wetenschappelijke inzichten leidden tot zijn ‘geluksformule’ Geluk is D.O.M. – Doelen Oplaadpunten Mensen. Patrick heeft verschillende boeken geschreven over geluk.

Aan deze lezing kunnen maximaal 36 personen deelnemen

Spreker: Patrick van Hees

Patrick studeerde Commerciële Economie, Sociale Wetenschappen en Applied Positive Psychology (aan de Anglia Ruskin University in Cambridge). Hij doet al jaren onderzoek en reisde meer dan dertig keer naar Cambridge, dat uitgroeide tot zijn inspiratiebron. De ‘geluksformule’  Geluk is D.O.M. (Doelen Oplaadpunten Mensen) wordt ontvouwd in zijn debuutroman “De Geluksprofessor”. In “De Geluksoma” (over het geheim van gelukkig oud worden) en “Geluk is D.O.M. – drie bouwstenen voor geluk” werkt hij de formule verder uit. Zijn meest recente boek is “De Cambridge Happiness-profiler”.

Fysieke workshop

Regie op eigen gezondheid!

14.00 - 16.00 uur

Herken je dit?

  • Je balans is soms ver te zoeken
  • Je zorgt voor iedereen behalve voor jezelf
  • Je voelt je verantwoordelijk voor ‘alles’ en loopt jezelf voorbij
  • Je wordt geleefd
  • Je wilt hier meer regie op

Dan is deze workshop wat voor jou!

Op weg naar meer balans en werkplezier. We gaan samen kijken/ontdekken hoe het gedachtengoed van Positieve Gezondheid je hierbij kan helpen en ondersteunen. Het begint bij jezelf! “Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang”. 

Neem je open mind mee!

Locatie: Icare, Stationsplein 18A (ruimte 1.09), 8071 CH in Nunspeet

Aan deze workshop kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Workshopleiders: Mireille Linthorst en Anka van der Honing

Mireille is van origine verpleegkundige. Na een aantal jaren werkervaring heeft ze ervoor gekozen door te studeren en is ze voor de klas terecht gekomen als docent HBO-V. Inmiddels neemt ze beide ervaringen mee in haar baan als beleidsmedewerker Passende Zorg binnen Icare.

Anka werkt 20 jaar als opleider, coach en trainer, waarvan 12 jaar bij Icare. Daarvoor heeft ze, in verschillende functies, bijna 20 jaar bij een GGZ organisatie gewerkt.

fysieke wORKSHOP

JONGLEREN

15.30 -17.00 uur

Een workshop jongleren is een prachtige metafoor voor omgaan met complexe zaken en een veelvoud daarvan. Een vraag die veelal leeft, is “we krijgen zoveel op ons af, hoe houden we alle ballen in de lucht?”.

Tijdens de workshop komen de deelnemers erachter dat je bij jongleren niet alle ballen tegelijk in de lucht hoeft te houden. Het draait met name om op het juiste moment en op de juiste manier gooien en loslaten. Als je de ballen goed leert gooien c.q. loslaten, zul je zien dat het vangen vanzelf gaat. Succes vereist dus loslaten. Pas als je op de juiste manier leert loslaten, kun je succesvol zijn. Bij deze workshop gaan we met verschillende objecten gooien en vangen en leer je op speelse wijze de basis van jongleren.

Locatie: IrisZorg, Terborgseweg 63, 7001 GN in Doetinchem

Aan deze workshop kunnen maximaal 15 personen deelnemen

Workshopleider: Anke van Marle

Anke is beleidsmedewerker bij IrisZorg en daarnaast docent bij Circus Apeldoorn. In dit jeugdcircus leert ze kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud onder meer ballopen, jongleren, diabolo, acrobatiek en eenwieleren. De kinderen die in de voorstellingsgroep zitten, begeleidt ze bij het maken van acts en het doen van optredens. Anke is vooral goed in partneracrobatiek, maar beheerst een goede basis (en vaak wel wat meer) van alle disciplines die binnen Circus Apeldoorn worden aangeboden.

fysieke wORKSHOP

Voorproefje mindfulness

17.00 -18.00 uur en 19.00 - 20.00 uur

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat mindfulness is? En zit je er soms over na te denken of het iets voor jou zou zijn? Grijp dan nu je kans!

In deze workshop geven we een voorproefje door samen een aantal oefeningen te doen, waardoor je kunt ervaren wat mindfulness voor je zou kunnen betekenen.
Want wat bedoelen ze nou eigenlijk met aandachtig zijn, in het hier en nu en hoe kan mindfulness helpen in tijden van stress?

Trek gemakkelijke kleding aan en neem eventueel warme sokken mee (in de ruimte doen we de schoenen uit).

Locatie: Roessingh, centrum voor Revalidatie, Roessinghsbleekweg 33, 7522 AH in Enschede

Aan deze workshop kunnen maximaal 10 personen deelnemen

Workshopleiders: Jasmijn de Jong en Annemieke van Dijkhuizen

Jasmijn en Annemieke zijn werkzaam bij Roessingh als dramatherapeuten en mindfulness trainers voor kinderen en volwassenen.

webinar

Via persoonlijk leiderschap naar meer balans en (werk)geluk

19.30 - 21.00 uur

Gebrek aan mentale balans kan ten koste gaan van werkgeluk. Maar wanneer ben je mentaal in balans? En wat is eigenlijk werkgeluk? Dit webinar geeft antwoord op deze vragen en hoe je hier zelf invloed op hebt: persoonlijk leiderschap! Een praktische aanpak!

Je wordt je bewust van de factoren die mentale balans en werkgeluk beïnvloeden. Je krijgt daarbij inzicht, handvatten, ervaring en inspiratie om direct een start te maken met het beïnvloeden van deze factoren. In de werkvormen is aandacht voor de wijze hoe de groei van persoonlijk leiderschap helpt om jouw balans te versterken en daarmee je werkgeluk te vergroten.

Programma

  • Analyse van factoren die mentale balans en werkgeluk beïnvloeden
  • Oefeningen die inzicht geven in jouw eigen persoonlijke balans en werkgeluk
  • Hoe realiseer je de groei van persoonlijk leiderschap en wie en wat heb je hiervoor nodig?
  • Persoonlijk plan voor persoonlijk leiderschap: hoe beïnvloed ik mijn werkgeluk (en het geluk van anderen)?

Resultaat
Handvatten, ervaring en inspiratie om een plan op te stellen voor jouw persoonlijk leiderschap!

Aan dit webinar kunnen maximaal 100 personen deelnemen

Spreker: John Matthijs

John werkt als senior adviseur en vitaliteitscoach bij Bewegen Werkt. Hij is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap en werkgeluk. Met zijn passie voor deze thema’s zet hij deelnemers hierover aan het denken. Hij helpt bij het inzicht krijgen in de beïnvloedende factoren en geeft een aanzet om te komen tot een plan voor persoonlijke groei.