Programma maandag 15 november

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van jouw keuze.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 workshops tijdens de Medewerker Centraal Week.

online Workshop

2xfit: energie om en van te bewegen

8.30 - 9.00 uur

Is zitten het nieuwe roken? Hoeveel en hoe vaak moet ik bewegen om mijn conditie te verbeteren? Kan ik ook fitter worden zonder te hoeven sporten met mijn tong op de schoenen? 

Deze en meer onderwerpen worden in deze Kort en Krachtig (KEK) sessie behandeld waarbij je inzicht en tips krijgt hoe je voldoende energie hebt en houdt.

workshopleider:
Jeroen van Vilsteren

webinar

Energie Event

9.00 - 11.00 uur

Krijg inzicht in jouw eigen energie en ontvang handvatten om hier invloed op uit te oefenen!

Het doel van deze workshop is om meer veerkracht op te bouwen aan de positieve kant. Dit doe je door jezelf bewust in te spannen en te ontspannen gedurende de dag. Hierdoor word je effectiever en kun je je werk beter aan. Je houdt meer energie over voor de rest van de dag en voor jouw privéleven.

Er wordt gebruik gemaakt van een energie-check (vragenlijst waarvan de uitkomst alleen voor de deelnemer zelf is, maar terugkomt in de bijeenkomst). De energie-check ontvang je een week voor deelname aan het webinar.

workshopleider:
Rens de Boer

online Workshop

overgangsperikelen

10.00 - 11.30 uur

Een workshop over de overgang

Is dat dan nodig? Ja, dat is zeker nodig! De overgang is nog steeds, met name op de werkvloer, een taboe. Maar misschien heb je er zelf last van of een van je collega’s? In elk geval is het belangrijk om het bespreekbaar te maken om zo meer begrip te creëren.

Klachten ten gevolge van hormonale veranderingen zoals overgangsklachten komen veel vaker voor dan men zich realiseert. Het gebrek aan kennis (bij vrouwen, (bedrijfs)artsen, werkgevers, etc.), verkeerde diagnostiek en het taboe zorgen ervoor dat deze problematiek onbesproken blijft. Soms kan dit leiden tot (onnodig) verzuim. Dat is jammer, want meestal zijn dit soort situaties door voorlichting, begrip en juiste diagnostiek goed te verhelpen en te voorkomen.

Wist je dat 4 op de 5 vrouwen in de overgang last heeft van symptomen? En wist je dat 30% van het verzuim van de vrouwen in de leeftijdscategorie van de overgang (40 tot 55 jaar) te maken heeft met overgangsklachten? En dit bijvoorbeeld vergelijkbare klachten kan veroorzaken zoals bij depressie, burn-out, stress of chronische vermoeidheid?

Careforwomen zet zich al jaren in om vrouwen en de medische wereld te laten inzien dat het vrouwenlijf een andere benadering nodig heeft dan het mannenlijf.

Bernadette Deterink, Careforwomen specialist (en tevens verpleegkundige bij Roessingh), vertelt jullie graag over dit onderwerp en wat je kunt doen om o.a. je overgangsklachten te verminderen en onder controle te krijgen.

De bijeenkomst is niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen die meer kennis wil opdoen over dit onderwerp!

workshopleider: Bernadette Deterink

hoe staat het met jouw duurzame inzetbaarheid? Test jezelf en ga in gesprek!

13.00 - 16.45 uur

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw duurzame inzetbaarheid. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door deze vragenlijst krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans.

Aan het einde van de test vind je een overzicht met belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Heb je interesse? Meld je dan aan! De test ontvang je per mail en duurt gemiddeld 20 minuten. De rapportage is na afronding direct in te zien. Ook ontvang je te zijner tijd een mail met een link naar Teams voor een loopbaangesprek waarin de test en andere vragen besproken kunnen worden.

loopbaanadviseur:
Anne Engelbertink

online Workshop

Inzicht in balans werk-privé: hoe gaat het met jou?

13.30 - 14.30 uur

Werk en privé beïnvloeden elkaar. Hoe hoger je werkdruk, hoe lastiger het is om privé in balans te blijven. En andersom werkt het ook zo. Wanneer iets thuis niet goed zit, kun je daar op het werk last van hebben. Je neemt immers jezelf mee naar het werk.

Problemen die jouw balans verstoren moet je zien/herkennen en zoveel mogelijk aanpakken en het liefst natuurlijk oplossen. Of ze nu spelen op het werk of thuis.

In deze workshop gaan we een oefening doen waarin we stap voor stap je balans in kaart brengen tussen werk en privé. We gaan vervolgens voor onszelf bepalen of we tevreden zijn of dat er actie gewenst is.

workshopleider:
Lieselore van Donselaar

online Workshop

Jobcraften - met meer plezier aan het werk

14.00 - 15.30 uur

Jobcrafting is een manier om zelf te zorgen voor meer plezier en energie op je werk. Als je het letterlijk vertaalt, is het ‘knutselen aan je werk’. Je kan op eigen initiatief kleine aanpassingen doen waardoor jouw werk beter bij je past, meer aansluit bij wie je bent, wat je wilt, wat je kan en wat je drijft.

In deze workshop krijg je korte stukjes theorie en ga je zelf op zoek naar waar jij gelukkig van wordt in je werk. Waarom doe jij wat je doet en hoe zorg je ervoor dat je hier gelukkig in blijft? Door weer eens met een andere bril naar jouw werk te kijken en kleine aanpassingen te doen, wordt het vaak snel leuker! Ontdek wat je zelf allemaal kan doen om jouw baan zo te knutselen dat je er elke dag lachend naartoe gaat en met energie weer weggaat. We gaan kijken naar energievreters & energiegevers en we gaan kijken hoe je je werk opnieuw kunt gaan waarderen.

workshopleider:
Nicoline Mulder

workshopleider:
Jet van den Hoek

Webinar

'Geef jezelf een energy boost!'

15.00 - 16.00 uur

Vol energie zijn en fluitend door de dag gaan. Wie wil dat nu niet! Werk kan behoorlijk uitdagend zijn en soms ook ronduit vermoeiend. Hoe kun je er zelf voor zorgen dat je energieniveau hoger wordt? Hoe kun je je weerstand versterken? In dit webinar geven we inzicht en tips om je weerstand te vergroten.

Je krijgt inzicht in de relatie tussen immuunsysteem, gezondheid en leefstijl. Welke leefstijlfactoren vergroten de weerstand en welke aanpassingen kun je zelf doen?  Op deze manier bouw je een buffer en kun je meer aan. Je krijgt daarbij inzicht en handvatten om kleine veranderingen mogelijk te maken en grote doelen te bereiken. Kortom een energie boost!

Programma

  • Immuunsysteem – gezondheid – leefstijl
  • Gezond gedrag en vergroten van de buffer
  • Inzicht en keuze van eigen energy booster

Resultaat

Inzicht en handvatten om je weerstand te vergroten en te komen tot een eigen energy booster.

workshopleider: Kees der Weduwe