Programma vrijdag 18 november

Hieronder vind je het volledige programma van vrijdag 18 november.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 activiteiten tijdens de Medewerker Centraal Week.

Online test & loopbaangesprek

Test jezelf en ga in gesprek!

9.00 - 12.45 uur en 13.00 - 16.45 uur

Hoe staat het met jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid? Ga hier 45 minuten over in gesprek met een loopbaanadviseur. 

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test inclusief gesprek aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid. Uitslagen en vragen bespreek je tijdens het online gesprek met een onafhankelijk loopbaanadviseur. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid
Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door de uitslag van de vragenlijst te bespreken met een loopbaanadviseur, krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans. Er is ook ruimte om te kijken naar belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor ‘Test jezelf en ga in gesprek’ tijdens de Medewerker Centraal Week (MCW).
Je kunt het gesprek over jouw duurzame inzetbaarheid ook buiten de MCW plannen! Aanmelden kan via www.sterkinjewerk.nl. Na aanmelding word je gebeld voor een afspraak, geef hierbij aan dat je via de MCW komt.

Loopbaanadviseurs: Selma Kruiniger (ochtend) en Cili Even (middag)

Selma werkt als loopbaancoach o.a. voor Sterk in je werk. Samen met de coachee onderzoekt zij graag de loopbaanvraag door deze van verschillende kanten te belichten. Door de coachee handvatten te bieden, ontstaan er nieuwe inzichten en een nieuw perspectief in de werksituatie. Het geeft haar veel voldoening als iemand weer met volle energie vooruit kan.

Cili werkt als loopbaanadviseur bij WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect. Ze levert graag een bijdrage aan jouw (werk)geluk en duurzame inzetbaarheid door analyse en inzicht. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag.

Fysieke workshop

Krachtwerk - krachtgericht werken

10.00 - 11.30 uur

Soms zijn mensen de greep op hun leven kwijt en kunnen zij moeite hebben om zich staande te houden. Met Krachtwerk kunnen professionals hen ondersteunen bij het vinden van een door henzelf gewenste kwaliteit van leven, waarbij zij in de samenleving meedoen, erbij horen, ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn

Het helpt professionals zich een houding eigen te maken en de competenties te verwerven die nodig zijn om krachtgericht met cliënten te werken.

Krachtwerk is een methodiek waar zelfregie en participatie centraal staan.
Krachtwerk ondersteunt kwetsbare mensen in hun proces van herstel tot een zo volwaardig mogelijk burger van de samenleving en in het verkrijgen van een door henzelf gewenste kwaliteit van leven.

In de krachtgerichte benadering draait het om het eigen herstelproces van cliënten. Herstel staat voor het leven zoveel mogelijk in eigen hand nemen en handelingscontrole. Maar het staat ook voor verbinding met anderen, een positieve identiteit & zelfvertrouwen, een zingevend bestaan & hoop en perspectief op de toekomst. Herstel kan groei en ontwikkeling impliceren, maar kan ook stabilisering van de situatie inhouden.

Je zult zien als je in staat bent meer krachtgericht te werken, je meer plezier hebt in je werk en je je mentaal fitter voelt!

Locatie: IrisZorg, Terborgseweg 63, 7001 GN in Doetinchem

Aan deze workshop kunnen maximaal 12 personen deelnemen. 

Workshopleiders: Bernadet Rietveld en Joost Cremers

Bernadet en Joost zijn beiden werkzaam als coach Krachtwerk en coördinator zorg binnen Iriszorg, waarbij zij teams vanuit zorginhoud aansturen. Als coördinator zorg zijn ze mede verantwoordelijk voor de zorgkwaliteit en veiligheid. Bernadet is werkzaam bij jongerenopvang Vince, JeugdFact en crisisopvang voor gezinnen en individuen in Nijmegen Rivierenland. Joost is werkzaam binnen de opvang voor dakloze mensen en beschermd wonen in Doetinchem.

De krachten van Bernadet zijn dat ze altijd het positieve ziet in mensen en op zoek gaat naar mogelijkheden. Ze denkt graag ‘out of the box’ zonder de kaders uit het oog te verliezen.
De krachten van Joost zijn dat hij naast iemand blijft staan, juist in tijden dat gedrag soms lastig te begrijpen is en gelooft in herstel. Het werken met o.a. de Krachtwerk methodiek geeft richting in zijn werk.

Fysieke interactieve training

Eigen Regie en Herstel (ERH)

10.30 - 12.30 uur

Hoe staat het met jouw persoonlijke doelen? Binnen ARBE dienstverlening werken we onder andere met de Eigen Regie en Herstel (ERH) methodiek. Dit is een herstelondersteunende methodiek die je leert om persoonlijke strategieën te ontwikkelen waarmee je klachten kunt beheersen.

We willen je tijdens deze interactieve training kennis laten maken met deze methodiek. De methodiek helpt je om persoonlijke en zinvolle doelen te stellen in bijvoorbeeld je werk. Hoe beheers je stress? Hoe zorg je dat je minder wordt geleefd? Hoe ga je op een gezonde manier met verantwoordelijkheid om? Hoe zorg je voor meer balans?

We gaan samen kijken hoe de ERH methodiek je hierbij kan helpen.

Tijdens deze training maak je kennis met de ERH methodiek en onderzoek je jouw persoonlijke leerdoelen voor meer balans.

Locatie: ARBE dienstverlening, Castorweg 221, 7557 KL in Hengelo

Aan deze training kunnen maximaal 15 personen deelnemen. 
Deze activiteit wordt ook aangeboden op woensdagavond.

Trainers: Anita Melchers en Marie Jose Kruims

Anita en Marie Jose werken sinds 8 jaar als ambulant begeleider C bij ARBE dienstverlening en hebben beiden de opleiding tot trainer van de ERH methodiek gevolgd. Zij verzorgen de opleiding voor nieuwe medewerkers om kennis te maken met deze methodiek én zorgen ervoor dat de deskundigheid over deze methodiek blijvend onder de aandacht wordt gebracht bij collega’s.

fysieke Workshop

nachtbrakers

14.00 - 15.30 uur

Hoe zorg je voor optimale voeding en slaap tijdens onregelmatige diensten?

Het is enorm lastig om je draai te vinden in je werk- en privéleven en het is een grote uitdaging om ook nog een gezond eet- en beweegpatroon te volgen. Toch is het met onregelmatige diensten júist extra belangrijk om gezond te leven.

Hoe blijf je vitaal bij onregelmatige diensten? Dit doe je door bijvoorbeeld je voedingspatroon aan te passen aan de verschillende diensten, aandacht te besteden aan je slaapomgeving en avondroutine en door voldoende te bewegen (op momenten dat het lukt) en te ontspannen.

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Biologische klok
  • Voeding en nachtrust
  • Do’s en don’ts voordat je gaat slapen
  • Tips

In deze workshop leer je welke keuzes jij kunt maken op het gebied van voeding en slaap om je vitaliteit tijdens nachtdiensten te verbeteren. Bovendien ga je naar huis met een persoonlijk verbeterpunt.

Werk je onregelmatige diensten en wil je weten hoe jij meer grip kunt krijgen op je gezondheid? Meld je dan aan!

Locatie: Carinova, locatie St. Jozef, St. Jozefplein 1 (vergaderzaal 1), 7415 EH in Deventer

Aan deze workshop kunnen maximaal 12 personen deelnemen. 

Workshopleiders: Ditsy Bergman en Carolien Brouwer

Ditsy en Carolien werken beiden bij WGV Zorg en Welzijn, de organisator van de Medewerker Centraal Week. Ditsy werkt als loopbaanadviseur en heeft daarnaast haar eigen praktijk DitsVit als gewichtsconsulent. 

Carolien werkt als communicatieadviseur en is bijna klaar met haar post-hbo opleiding tot leefstijlcoach bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid.

fysieke Workshop

Ken je energiegevers en stel je grenzen

14.00 - 16.00 uur

Met bokshandschoenen aan jezelf beter leren kennen!

Voor jezelf zorgen door je persoonlijke grens te bewaken, staat in deze workshop centraal.  We gaan ‘aan de slag’ met bokshandschoenen aan, want je gedrag op de mat zegt veel over wie je bent. Het uiteindelijke doel is om gezond en met plezier je werk te doen.

Herken je dit?

  • Ik geef 100% van mijzelf op mijn werk en ben thuis moe, ik heb dan geen fut meer om iets te doen
  • Na werktijd blijf ik veel piekeren en lukt het me niet te ontspannen
  • Ik merk dat ik kortaf reageer naar mijn omgeving
  • Ik voel me onrustig, het werk lijkt niet af te komen
  • Ik kan moeilijk nee zeggen
  • Ik mis het enthousiasme in het werk dat ik vroeger wel had

Kom naar de workshop!
We gaan verschillende bokscoachoefeningen doen. Tussen de oefeningen door is er de ruimte om wat je ontdekt over jezelf, op te schrijven of te tekenen in een vragenboekje vol informatie. 

We gaan boksen met AAAndacht (Aandacht – Ademhaling – Aarden). Door op te merken hoe het in het moment met je gaat, word je je bewust van jezelf. Je ontdekt wat voor jou waardevol is. Wat jouw persoonlijke energiegevers zijn. Je gaat op de boksmat jouw persoonlijke grens stellen door actief aan de slag te gaan. Door het te doen, ga je het ervaren!

Praktische informatie
Kom in soepel zittende kleding of sportkleding. Zorg dat je de kleding al aan hebt, dan hebben we zoveel mogelijk tijd voor op de mat. We gaan op sokken of blote voeten de boksmat op. Neem een flesje water mee om tussentijds je dorst te lessen.

Deelnemers gaan naar huis met:

  • Energie & inzicht
  • Een boekje vol informatie voor en over jezelf
  • Je weet wat voor jou belangrijk is
  • Je heb je persoonlijke grens gesteld

Locatie: Voorsterhof 8a, 8042 DB in Zwolle

Aan deze workshop kunnen maximaal 12 personen deelnemen

Deze activiteit is helaas volgeboekt. Op woensdag 16 november wordt deze workshop nogmaals aangeboden en daarvoor zijn nog plekken beschikbaar.

Workshopleiders: Nanette Kamstra en Dorine Snellink

Bokscoach Nanette en bedrijfscoach Dorine werken bij Snellink, een organisatie voor persoonlijke ontwikkeling en verzuimpreventie. De missie van Snellink is impact maken door medewerkers bewust te maken van hun eigen energiegevers en hen deze te laten ervaren.

fysieke Workshop

Bewust worden van je eigen invloed

14.00 - 16.00 uur

Het is maar hoe je kijkt. Bewust worden van je eigen invloed. Na deze workshop vol afwisselende oefeningen ben je bewuster van de invloed die jij hebt en de positieve effecten die dit meebrengt. Wat geeft jou energie?

Na een korte kennismaking ga je zelf aan de slag. Kun jij je mentale fitheid vergroten door geen energie kwijt te raken aan zaken waar jij geen invloed op hebt? Na de workshop kun jij je eigen invloed vergroten en meer regie krijgen. Er staan verschillende leuke en afwisselende oefeningen op het programma. Meld je aan! We zien je graag op 18 november!

Locatie: Opleidingscentrum Azora, Industrieweg 113, 7061 AP in Terborg

Aan deze workshop kunnen maximaal 16 personen deelnemen

Workshopleiders: Esther Teunissen en Sandra Lensink

Esther is naast een ervaren opleidingsadviseur ook trainer Duurzame Inzetbaarheid binnen Azora. Met haar ruime ervaring in de zorg en veel contacten met medewerkers, weet zij heel goed waar behoeftes bij medewerkers liggen. 

Sandra werkt al geruime tijd als P&O-adviseur en heeft een aantal jaren LEAN-trainingen binnen Azora verzorgd. Het denken in processen en het iedere dag verbeteren in kleine stappen, maken dagelijks onderdeel uit van haar werk.