Programma vrijdag 19 november

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van jouw keuze.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 workshops tijdens de Medewerker Centraal Week.

online Workshop

assertief communiceren

9.00 - 11.00 uur

Herkenbaar?

 • Je moet vaak voor jezelf opkomen
 • Je belandt net iets te vaak in een discussie
 • Of je voelt dat er nooit naar jou geluisterd wordt
 • Dit beïnvloedt je werkplezier, jouw mentale welzijn, het samenwerken en jouw energieniveau

Over Assertief Communiceren

Om goed te kunnen werken met cliënten, familie en collega’s is het belangrijk dat je een balans vindt tussen het opkomen voor je eigen mening en het respecteren van een andermans mening. Dit heet assertieve communicatie.

Met assertieve communicatie kun je vanuit een goede sfeer/relatie eenvoudiger persoonlijke – en teamdoelstellingen realiseren. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van de verschillende onderdelen van assertieve communicatie én om deze goed te beheersen. Daarnaast is inzicht in de belangrijkste in- en externe triggers een must die een assertieve communicatie soms in de weg staan. Deze workshop is zeer interactief en erop gericht dat je genoeg tools en inzichten krijgt om een succesvolle start te maken met assertief communiceren op de werkvloer.

Inhoud programma | inzicht in

 • Wat assertief communiceren betekent
 • Welke ingrediënten er in communicatie zitten
 • Hoe je zelf assertief kan communiceren
 • Welke externe factoren bepaald gedrag triggeren
 • Welke gedachten jouw communicatie bepalen
 • Hoe je uit ‘de drama’ kan blijven
 • Hoe je een win-win situatie creëert

Ervaringen van cursisten

1 2 en 3 Nicole Vening Project Ik

workshopleider:
Nicole Vening

hoe staat het met jouw duurzame inzetbaarheid? Test jezelf en ga in gesprek!

13.00 - 16.45 uur

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test aangeboden! In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw duurzame inzetbaarheid. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Door deze vragenlijst krijg je inzicht in de belangrijke kernonderdelen van duurzame inzetbaarheid, zoals: gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans.

Aan het einde van de test vind je een overzicht met belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid die jou kunnen helpen om eventueel bij te sturen.

Heb je interesse? Meld je dan aan! De test ontvang je per mail en duurt gemiddeld 20 minuten. De rapportage is na afronding direct in te zien. Ook ontvang je te zijner tijd een mail met een link naar Teams voor een loopbaangesprek waarin de test en andere vragen besproken kunnen worden.

loopbaanadviseur:
Harriëtte Baas