Programma medewerkers

Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 activiteiten.

Online test & Gesprek

Test jezelf en ga in gesprek -
Fit in je werk!

maandag 13 T/M vrijdag 17 NOVEMBER 9.00 - 12.45 uur en 13.00 - 16.45 uur

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test inclusief gesprek (45 minuten) aangeboden. Samen met een onafhankelijk loopbaanadviseur bespreek je hoe het gaat met onder andere jouw gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en werk-privé balans. Dit doen we aan de hand van de door jou ingevulde DIX-vragenlijst (Duurzame Inzetbaarheids IndeX). In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid.

Inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid
Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Er is ook ruimte om te kijken naar belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid en wat je hierin kunt verbeteren. Een mooie kans om eens bij jezelf stil te staan!

Na aanmelding voor ‘Online test & gesprek – Fit in je werk!’ word je door ons aangemeld voor Sterk in je werk*. Hiervan ontvang je een bevestigingsmail. Vervolgens ontvang je een mail met een link naar Teams voor een gesprek waarin jouw test en aanvullende vragen besproken worden. Tijdens dit online gesprek maak je een afspraak voor een tweede gesprek (buiten de Medewerker Centraal Week). De link voor de vragenlijst ontvang je via een aparte mail. De rapportage wordt tijdens het gesprek met je gedeeld.

*We kunnen jou Fit-in-je-werk 2023 aanbieden, omdat de kosten onder Sterk in je werk vallen. Voorwaarde is wel dat je in het afgelopen jaar geen loopbaanbegeleiding hebt ontvangen via Sterk in je werk.

Helaas is het niet meer mogelijk om je voor deze activiteit tijdens de Medewerker Centraal Week aan te melden. Wil je op een ander moment gebruikmaken van Fit-in-je-werk, meld je dan hier aan

Alja Bonthuis, Ina Bats, Harriëtte Baas, Cili Even en Alice Alting werken als loopbaanadviseur bij WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect.

Alja ondersteunt jou graag bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in jouw loopbaan die aansluiten bij jouw unieke talent. Haar dag is geslaagd wanneer ze vanuit haar rol bij kan dragen aan het herkennen van dit unieke talent en kan ondersteunen bij meer werkplezier.

Ina’s slogan is: Werken aan perspectief! Door inzicht, analyse en coaching streeft ze ernaar de mogelijkheden voor jouw werkperspectief te vergroten.

Harriëtte heeft als doel mensen weer in hun kracht te zetten. Ze vindt het belangrijk om het goede gesprek met jou aan te gaan en te onderzoeken hoe jij fit in het werk kan blijven.

Cili levert graag een bijdrage aan jouw (werk)geluk en duurzame inzetbaarheid door analyse en inzicht. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag.

Alice kan goed luisteren en gaat tijdens het gesprek intuïtief op zoek naar de vraag achter de vraag. Hierdoor ontstaat bij jou inzicht in wat jij nodig hebt om prettig te (blijven) werken en krijg je tips hoe je zelf kunt bijsturen.

Online workshop

Persoonlijk profiel

maandag 13 november 9.30 - 11.00 uur

Zit je nog op je plek? Wil je je verder ontwikkelen? Of wat zou je anders willen in je huidige baan en hoe pak je dat aan? In de waan van de dag vergeten we vaak stil te staan bij onszelf en dat is zonde.

Wie ben je, wat kan je, wat wil je en waar sta je voor?! Met een krachtig beeld van je kwaliteiten kan je zelf het stuur in handen nemen en de keuzes maken die bij je passen.

In deze workshop sta jij centraal. We brengen in kaart wie je bent, wat je kan en wat je wil. Dit geeft naast inzicht ook houvast en richting. De eerste stap en de basis om (weer) in beweging te komen.

Programma

 • Introductie; waar sta je nu?
 • Wat is een persoonlijk profiel en wat kan ik ermee?
 • Mindmap maken
 • Welke eerste stap ga je zetten?
 • Afsluiting

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleider: Claire Recourt

Claire is naast coach, adviseur Vitaliteit en eigenaar van Cofactor Groep en Coach Hero. Haar persoonlijke missie is werkend Nederland een stukje gelukkiger te maken. Ze is iemand met een brede interesse en veel ervaring in het coachen en trainen van cliënten met verschillende achtergronden uit diverse branches. Haar toegevoegde waarde is een frisse blik en cliënten te helpen hun drijfveren, competenties en motivatie te (her)vinden.

Online workshop

effectief je stem laten horen

dinsdag 14 november 10.00 - 11.30 uur

Ken je dat gevoel?……. ‘Het heeft geen zin om wat te zeggen, want het helpt toch niet én als ik wel wat zeg, wordt er niet geluisterd’…… Dit heeft een negatieve uitwerking op jou, je team en de organisatie.

Stel je eens voor…

 • Dat je in gesprek kan op een manier waarbij mensen horen wat jij zegt.
 • Dat wat jij zegt ertoe doet.
 • Dat jouw ideeën gehoord worden.
 • Dat je mensen kan aanspreken en dat dit dan ook effect heeft.

Zie je het voor je? Dan gaat de energie stromen en wordt je invloed groter. Zo breng je verandering in situaties die wat jou betreft anders kunnen of anders moeten. In deze workshop krijg jij inzichten en tools die werken en waar je concreet mee aan de slag kan. En als je dit gaat toepassen, gaan er deuren open!

Aan deze activiteit kunnen maximaal 55 personen deelnemen.

Workshopleiders: Susanne van Riel en Esther van der Heeft

Susanne en Esther zijn Gelukzusters. Zorgen dat alle medewerkers in de zorg- en welzijnssector lekker werken. Dat is de missie van Gelukzusters. Werken in deze sector is namelijk het mooiste dat er is. Toch zien we dat zorg- en welzijnsmedewerkers onder druk staan en klem zitten tussen hun passie aan de ene kant en werkdruk en het bureaucratische systeem aan de andere kant. Hierdoor verliezen veel mensen het plezier in hun werk. Dat kan anders.

Interactief webinar

Zelf sturen op werkgeluk

dinsdag 14 november 13.30 - 15.00 uur

Ons werkgeluk wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de leidinggevende, het team en de inhoud van het werk. Wist je dat je als medewerker zelf ook behoorlijk veel invloed hebt op je eigen werkgeluk? Tijdens dit interactieve webinar word je stapsgewijs uitgenodigd om aan de slag te gaan met jouw eigen werkgeluk.

Tijdens het interactieve webinar ‘Zelf sturen op werkgeluk’ wordt de achtergrond van werkgeluk uitgelegd en word je door een persoonlijk verhaal van werkgeluk psycholoog Onno Hamburger over werk(on)geluk uitgenodigd om na te denken over jouw eigen werkgeluk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gespreksmodel de Werkgeluk Piramide en het model ‘de 8 van werkgeluk’.

Wat verder aan bod komt

 • Het vergroten van het persoonlijk leiderschap. Hoe kan je zelf meer invloed uitoefenen op je eigen werkgeluk en dat van jouw collega’s?
 • Meer inzicht in de eigen sterke kanten. Welke sterke kanten ken je van jezelf en hoe kan je deze meer inzetten?
 • Meer zicht hoe je een positieve cultuur kan creëren binnen je eigen team.
 • Inzicht in factoren die van belang zijn bij werkgeluk (8 van werkgeluk).
 • Inzicht in specifieke werkgeluk interventies die zeer effectief zijn voor specifieke persoonlijkheidstypen.

Dit interactieve webinar is inspirerend, praktisch en motiveert om met werkgeluk aan de slag te gaan. Als deelnemer ontvang je achteraf een E-book met opdrachten, zodat je ook na deze sessie zelfstandig met werkgeluk aan de slag kunt gaan. Ook ontvang je extra inspiratie zoals een podcast over werkgeluk en 10 TED talks over werkgeluk.

Aan deze activiteit kunnen maximaal 65 personen deelnemen.

Spreker: Onno Hamburger

Onno is werkgeluk psycholoog en is de grondlegger van werkgeluk in Nederland. Sinds 2003 zet hij zich in om werkgeluk een onderdeel te maken van de bedrijfscultuur en na te denken over welzijn binnen organisaties. Onno heeft meerdere boeken geschreven over werkgeluk en verzorgt opleidingen voor o.a. de Erasmus Universiteit (Rendement van Geluk) en ondersteunt regelmatig verschillende hogescholen.

webinar

energie event

dinsdag 14 november 19.30 - 21.30 uur en woensdag 15 november 9.00 - 11.00 uur

(Meer) veerkracht opbouwen aan de positieve kant. Dit doe je door je bewust in te spannen en te ontspannen gedurende de dag. Hierdoor word je effectiever en kan je je werk beter aan. Je houdt meer energie over voor de rest van je dag en je privéleven.

Met behulp van de energie check (een vragenlijst waarvan de uitkomst alleen met jou wordt gedeeld) krijg je inzicht in je eigen energie en handvatten om hier invloed op uit te oefenen. De energie check ontvang je een week voor deelname aan het event.

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Spreker: Rens de Boer

Rens is als senior beleidsmaker armoede werkzaam bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verder consulteert en adviseert hij bedrijven over de ‘why’ van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gezondheidsmanagement.

online kennissessie

365 dagen financieel fit

woensdag 15 november 15.00 - 16.30 uur

Geld, je hebt er je hele leven mee te maken. Misschien maak jij je zorgen over hoe je de vaste lasten nog kunt betalen. Wellicht heb jij moeite om de boodschappen en andere rekeningen te betalen. Of durf jij de verwarming straks niet meer aan te zetten vanwege de hoge energieprijzen. De overheid ondersteunt door bijvoorbeeld de invoering van een ‘energieplafond’, maar wat betekent deze situatie voor jou, je partner of je kinderen? Tijdens deze online kennissessie krijg jij informatie en handige tips om financieel fit te worden of te blijven. Ook krijg je concrete tips en handvatten over toeslagen waar jij mogelijk recht op hebt en tips om te besparen, of te kijken naar je uitgaven. De kennissessie ‘365 dagen Financieel Fit’ is ook interessant als jij:
 • Onzekerheid voelt over jouw financiële positie.
 • Zorgen hebt over schulden of aanmaningen.
 • Geen overzicht meer hebt op je administratie.
 • Onzekerheid voelt over jouw budget of toekomstige financiën.
 • Vragen hebt over de Belastingdienst, zoals toeslagen/aanslagen of bestaande regelingen.
 • Niet weet hoe het ervoor staat met je pensioen, of bijvoorbeeld minder gaat of wilt werken.
 • Vragen hebt over veranderingen in je thuissituatie, zoals bijvoorbeeld door een scheiding, overlijden of een verhuizing.
Aan deze activiteit kunnen maximaal 35 personen deelnemen.

Workshopleider: Hanneke Huurman

Hanneke verzorgt deze kennissessie vanuit DiFfit. DiFfit ondersteunt werkgevers in hun beleid op het meest waardevolle kapitaalgoed van de organisatie: medewerkers. Met 20 jaar ervaring en een innovatieve blik op mensen & werk helpen zij preventief met adequate oplossingen om medewerkers met plezier aan het werk te houden. Op het gebied van financiële fitheid en zelfredzaamheid van werknemers én huishoudens heeft DiFfit jarenlange expertise.

online kennissessie

slaap je sterk

woensdag 15 november 19.30 - 21.00 uur

Wil jij je fitter voelen? Happy zijn met je lichaam en lekker in je vel zitten? Je bent als mens één geheel. Goed slapen staat niet op zichzelf.

In deze online sessie neemt Anka je mee in hoe jouw lichaam één geheel is, hoe jouw systeem werkt en hoe je aan verschillende knoppen kunt draaien om je slaap te verbeteren. Met daarbij specifiek aandacht voor goed slapen als je te maken hebt met onregelmatige werktijden. Hoe slaap jij je sterk? 

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleider: Anka Mertens

Anka van Praktijk IK! : ‘Het is mijn missie jou te leren hoe jij je brein en lichaam weer samen kunt laten werken. Daardoor kun je een gezond en gelukkig leven creëren. Een leven waarin je happy bent met jezelf.’

online inspiratiesessie

Ademcoaching/mindfulness

woensdag 15 november 19.30 - 21.00 uur

Jouw adem is de wegwijzer voor hoe je elke dag begint en beleeft. Maar ben je je ook bewust van hoe jij je adem gebruikt en waar deze zich bevindt? Soms merk je dat je tijdens het werk afgeleid raakt door allerlei gedachten die niets te maken hebben met waar je op dat moment mee bezig bent. Je gedachten dwalen af naar wat er thuis gebeurt, of wat je net tegen je collega zei. Hierdoor ben je niet meer in het nú en wordt je meegesleept in het verleden of de toekomst.

In deze inspiratiesessie ontdek je hoe je jouw adem kunt gebruiken om in het hier en nu te blijven. Met behulp van mindfulness en ademcoaching krijg je een inkijkje in hoe jij in je lijf zit en beweegt. Belangrijk is dat deze sessie niet draait om het eindresultaat, maar om de reis zelf. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren en op zoek te gaan naar de tools die het beste bij jou passen.

Ontdek de kracht van jouw adem en mindfulness en geef jezelf de ruimte om te groeien. Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt en dat je je in een rustige ruimte bevindt. En laat je verrassen door de ontdekkingen die je doet (en door jezelf).

Wat neem je mee van deze inspiratiesessie?

 • Inzicht in de Kracht van het Nu.
 • Beter begrip van hoe je jouw adem kunt gebruiken om in het moment te blijven.
 • Praktische tools om mindfulness in je dagelijks leven toe te passen.
 • Een gevoel van verbinding met je eigen lichaam.


  Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleider: Annelies Hulsebosch

Annelies is loopbaancoach, werkgelukdeskundige en eigenaar van Annelies Werkt. Ze coacht al meer dan tien jaar verschillende mensen in diverse organisaties en sinds 2018 helpt ze anderen met gelukkig worden in hun werk. In de loop der jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in wat mensen drijft en hoe zij gelukkig zijn of worden in hun werk. 

online workshop

hooggevoelig en werken in de zorg

donderdag 16 november 11.00 - 12.30 uur

Veel zorgmedewerkers zijn hoogsensitief. Een absoluut talent, maar dit kan ook als last ervaren worden wanneer je niet de juiste tools en handvatten hebt om hiermee om te gaan.

Tijdens deze online workshop kijken we naar de karaktereigenschappen die horen bij hoogsensitiviteit, hoe dit zich verhoudt tot werk en krijg je tips en handvatten om je sensitieve eigenschappen om te bouwen tot kracht in de werkomgeving.

Deze activiteit is helaas volgeboekt.

Workshopleider: Martine de Troije

Martine is opgeleid als coach met als expertise hooggevoeligheid. Naast haar werk als Sterk in je werk coach bij Flever, is zij vooral ook HSP (Highly Sensitive Person) ervaringsdeskundige.

online inspiratiesessie

werkgeluk

donderdag 16 november 11.00 - 12.30 uur

Werken met een gevoel van geluk geeft betekenis aan wat je doet en tilt de balans naar de positieve kant. Toch kunnen zelfs bij werkgeluk soms negatieve gevoelens waardevol zijn, omdat ze je waarschuwen wanneer er iets dreigt mis te gaan.

Deze online inspiratiesessie helpt je om meer plezier, voldoening en zingeving te ervaren in je werk. Het is een persoonlijke reis waarbij we jouw leiderschap versterken. Samen gaan we aan de slag met een praktische tool waarmee je zelf invloed kunt uitoefenen op jouw werkgeluk. Ook krijg je waardevolle inzichten over de factoren die van invloed zijn op werkgeluk. Deze sessie is nuchter, praktisch en bovenal inspirerend.

Ontdek het ware geluk in jouw werk en maak de keuze voor een betekenisvolle en succesvolle toekomst. En onthoud: een besluit zet je in beweging, terwijl twijfel je leven op pauze zet. Kies er vandaag nog voor om vooruit te komen en bouw aan een sterker gevoel van werkgeluk.

Aan deze activiteit kunnen maximaal 30 personen deelnemen.

Workshopleider: Annelies Hulsebosch

Annelies is loopbaancoach, werkgelukdeskundige en eigenaar van Annelies Werkt. Ze coacht al meer dan tien jaar verschillende mensen in diverse organisaties en sinds 2018 helpt ze anderen met gelukkig worden in hun werk. In de loop der jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in wat mensen drijft en hoe zij gelukkig zijn of worden in hun werk. 

Interactieve en educatieve theatershow (fysiek)

generatietheater - De grote generatieshow

donderdag 16 november 14.00 - 17.00 uur

(Regio Twente)

De zorg is continu in beweging; personele wisselingen, innovaties en nieuwe werkwijzen volgen elkaar in rap tempo op. Om de zorg goed te laten verlopen, is het boeien, binden en goed laten samenwerken van medewerkers van groot belang. Een belangrijk onderdeel hiervan is het generatiedenken.

Het Generatietheater wil leidinggevenden en medewerkers informeren en inspireren over de dynamiek met/tussen verschillende generaties op de werkvloer. Informatieve onderdelen worden afgewisseld met inzichtrijke sketches door de aanwezige acteurs.

Het Generatietheater is een educatief en interactief bedrijfstheaterprogramma rondom generatiemanagement met een acteur uit elke generatie. Op basis van improvisatie, regietheater, stellingen en spellen leert het publiek beter samen te werken door de kracht van elke generatie te benutten.

De show creëert nieuwsgierigheid, begrip en respect voor de diverse achtergronden en leidt je naar energiek en innovatief samenwerken. Zo benut je de kracht van elke generatie!

Locatie
Theater De Kappen, Haaksbergen

Aan deze activiteit kunnen maximaal 322 personen deelnemen.

Cast: Aart Bontekoning en diverse acteurs uit alle generaties

Aart is sociaal psycholoog en generatie-expert. Hij ontwikkelde de afgelopen 20 jaar zijn expertise op het gebied van ‘de evolutionaire kracht van generaties in organisaties’. Hij is consultant, veelgevraagd spreker en auteur van boeken en artikelen op dit terrein. Hij gaat in op de verschillen tussen generaties en hoe deze benut kunnen worden binnen organisaties.

Online vijfdaagse

Wil jij tijdens de Medewerker Centraal Week elke dag een e-mail ontvangen, waarmee je in een kwartiertje per dag vol energie en inspiratie aan de slag kunt met je loopbaan? Meld je dan aan voor de gratis online vijfdaagse van Sterk in je werk, zorg voor jezelf.