Programma medewerkers

Hieronder vind je het volledige programma voor medewerkers.
Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 activiteiten tijdens de Medewerker Centraal Week.

Online test & loopbaangesprek

Test jezelf en ga in gesprek -
Fit in je werk!

maandag 13 T/M vrijdag 17 NOVEMBER 9.00 - 12.45 uur en 13.00 - 16.45 uur

Omdat jij als zorg- of welzijnsprofessional centraal staat tijdens de Medewerker Centraal Week, wordt jou deze test inclusief gesprek (45 minuten) aangeboden. Samen met een onafhankelijk loopbaanadviseur bespreek je hoe het gaat met onder andere jouw gezondheid en energie, kennis en vaardigheden, motivatie en betrokkenheid en met jouw werk-privé balans. Dit doen we aan de hand van de door jou ingevulde DIX-vragenlijst (Duurzame Inzetbaarheids IndeX). In een korte tijd krijg je een mooi en duidelijk overzicht van jouw mentale werkvermogen en duurzame inzetbaarheid.

Inzicht in jouw duurzame inzetbaarheid
Door de hectiek en het zorgen voor anderen schiet het er vaak bij in om stil te staan bij jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe te kijken naar je eigen duurzame inzetbaarheid om te zien of je nog op de juiste manier en in balans bezig bent. Er is ook ruimte om te kijken naar belemmerende factoren voor jouw duurzame inzetbaarheid en wat je hierin kunt verbeteren. Een mooie kans en basis om eens bij jezelf stil te staan!

Na aanmelding voor ‘Online test & loopbaangesprek – Fit in je werk!’ word je door ons aangemeld voor Sterk in je werk*. Hiervan ontvang je een bevestigingsmail. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail met een link naar Teams voor een loopbaangesprek waarin de test en aanvullende vragen besproken kunnen worden. Als het wenselijk is, kun je na dit gesprek een afspraak maken voor een tweede gesprek. De link voor de vragenlijst ontvang je via een aparte mail. De rapportage wordt tijdens het gesprek met je gedeeld.

*Fit-in-je-werk kan in 2023 gratis aangeboden worden doordat de kosten onder Sterk in je werk vallen. Voorwaarde is dat je in het afgelopen jaar geen loopbaanbegeleiding hebt ontvangen via Sterk in je werk.

Aan deze activiteit kunnen maximaal 40 personen deelnemen.

Alja Bonthuis, Ina Bats, Harriëtte Baas, Cili Even en Alice Alting werken als loopbaanadviseur bij WGV Zorg en Welzijn/ZorgSelect.

Alja ondersteunt jou graag bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in jouw loopbaan die aansluiten bij jouw unieke talent. Haar dag is geslaagd wanneer ze vanuit haar rol bij kan dragen aan het herkennen van dit unieke talent en kan ondersteunen bij meer werkplezier.

Ina’s slogan is: Werken aan perspectief! Door inzicht, analyse en coaching streeft ze ernaar de mogelijkheden voor jouw werkperspectief te vergroten.

Harriëtte heeft als doel mensen weer in hun kracht te zetten. Ze vindt het belangrijk om het goede gesprek met jou aan te gaan en te onderzoeken hoe jij fit in het werk kan blijven.

Cili levert graag een bijdrage aan jouw (werk)geluk en duurzame inzetbaarheid door analyse en inzicht. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag.

Alice kan goed luisteren en gaat tijdens het gesprek intuïtief op zoek naar de vraag achter de vraag. Hierdoor ontstaat bij jou inzicht in wat jij nodig hebt om prettig te (blijven) werken en krijg je tips hoe je zelf kunt bijsturen.

Online workshop

effectief je stem laten horen

dinsdag 14 november 10.00 - 11.30 uur

Ken je dat gevoel?……. ‘Het heeft geen zin om wat te zeggen, want het helpt toch niet én als ik wel wat zeg, wordt er niet geluisterd’…… Dit heeft een negatieve uitwerking op jou, je team en de organisatie.

Stel je eens voor…

  • dat je in gesprek kan op een manier waarbij mensen horen wat jij zegt.
  • dat wat jij zegt ertoe doet.
  • dat jouw ideeën gehoord worden.
  • dat je mensen kan aanspreken en dat dit dan ook effect heeft.

Zie je het voor je? Dan gaat de energie stromen en wordt je invloed groter. Zo breng je verandering in situaties die wat jou betreft anders kunnen of anders moeten. In deze workshop krijg jij inzichten en tools die werken en waar je concreet mee aan de slag kan. En als je dit gaat toepassen, gaan er deuren open!

Aan deze activiteit kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

Workshopleiders: Susanne van Riel en Esther van der Heeft

Susanne en Esther zijn Gelukzusters. Zorgen dat alle medewerkers in de zorg- en welzijnssector lekker werken. Dat is de missie van Gelukzusters. Werken in deze sector is namelijk het mooiste dat er is. Toch zien we dat zorg- en welzijnsmedewerkers onder druk staan en klem zitten tussen hun passie aan de ene kant en werkdruk en het bureaucratische systeem aan de andere kant. Hierdoor verliezen veel mensen het plezier in hun werk. Dat kan anders.

webinar

energie event

dinsdag 14 november 19.30 - 21.30 uur en woensdag 15 november 9.00 - 11.00 uur

(Meer) veerkracht opbouwen aan de positieve kant. Dit doe je door je bewust in te spannen en te ontspannen gedurende de dag. Hierdoor word je effectiever en kan je je werk beter aan. Je houdt meer energie over voor de rest van je dag en je privéleven.

Met behulp van de energie check (= vragenlijst waarvan de uitkomst alleen met jou als deelnemer wordt gedeeld) krijg je inzicht in je eigen energie en handvatten om hier invloed op uit te oefenen. De energie check ontvang je een week voor deelname aan het event.

Aan deze activiteit kunnen maximaal 36 personen deelnemen.

Spreker: Rens de Boer

Rens is als senior beleidsmaker armoede werkzaam bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verder consulteert en adviseert hij bedrijven over de ‘why’ van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gezondheidsmanagement.

online workshop

hooggevoelig en werken in de zorg

donderdag 16 november 11.00 - 12.30 uur

Veel zorgmedewerkers zijn hoogsensitief. Een absoluut talent, maar dit kan ook als last ervaren worden wanneer je niet de juiste tools en handvatten hebt om hiermee om te gaan.

Tijdens deze online workshop kijken we naar de karaktereigenschappen die horen bij hoogsensitiviteit, hoe dit zich verhoudt tot werk en krijg je tips en handvatten om je sensitieve eigenschappen om te bouwen tot kracht in de werkomgeving.

Aan deze activiteit kunnen maximaal 36 personen deelnemen.

Workshopleider: Martine de Troije

Martine is opgeleid als coach met als expertise hooggevoeligheid. Naast haar werk als Sterk in je werk coach bij Flever, is zij vooral ook HSP (Highly Sensitive Person) ervaringsdeskundige.

Interactief webinar

Zelf sturen op werkgeluk

donderdag 16 november 13.30 - 15.00 uur

Ons werkgeluk wordt door verschillende factoren beïnvloed, zoals de leidinggevende, het team en de inhoud van het werk. Wist je dat je als medewerker zelf ook behoorlijk veel invloed hebt op je eigen werkgeluk? Tijdens dit interactieve webinar word je stapsgewijs uitgenodigd om aan de slag te gaan met jouw eigen werkgeluk.

Tijdens het interactieve webinar ‘Zelf sturen op werkgeluk’ wordt de achtergrond van werkgeluk uitgelegd en word je door een persoonlijk verhaal van werkgeluk psycholoog Onno Hamburger over werk(on)geluk uitgenodigd om na te denken over jouw eigen werkgeluk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gespreksmodel de Werkgeluk Piramide en het model ‘de 8 van werkgeluk’.

Wat verder aan bod komt

  • Het vergroten van het persoonlijk leiderschap. Hoe kan je zelf meer invloed uitoefenen op je eigen werkgeluk en dat van jouw collega’s?
  • Meer inzicht in de eigen sterke kanten. Welke sterke kanten ken je van jezelf en hoe kan je deze meer inzetten?
  • Meer zicht hoe je een positieve cultuur kan creëren binnen je eigen team.
  • Inzicht in factoren die van belang zijn bij werkgeluk (8 van werkgeluk).
  • Inzicht in specifieke werkgeluk interventies die zeer effectief zijn voor specifieke persoonlijkheidstypen.

Dit interactieve webinar is inspirerend, praktisch en motiveert om met werkgeluk aan de slag te gaan. Als deelnemer ontvang je achteraf een E-book met opdrachten, zodat je ook na deze sessie zelfstandig met werkgeluk aan de slag kunt gaan. Ook ontvang je extra inspiratie zoals een podcast over werkgeluk en 10 TED talks over werkgeluk.

Aan deze activiteit kunnen maximaal 100 personen deelnemen.

Spreker: Onno Hamburger

Onno is werkgeluk psycholoog en is de grondlegger van werkgeluk in Nederland. Sinds 2003 zet hij zich in om werkgeluk een onderdeel te maken van de bedrijfscultuur en na te denken over welzijn binnen organisaties. Onno heeft meerdere boeken geschreven over werkgeluk en verzorgt opleidingen voor o.a. de Erasmus Universiteit (Rendement van Geluk) en ondersteunt regelmatig verschillende hogescholen.

Online vijfdaagse

Wil jij tijdens de Medewerker Centraal Week elke dag een e-mail ontvangen, waarmee je in een kwartiertje per dag vol energie en inspiratie aan de slag kunt met je loopbaan? Meld je dan aan voor de gratis online vijfdaagse van Sterk in je werk, zorg voor jezelf.